Dagje uit in Den Oever aan de Waddenzee

Den Oever; aan de Waddenzee, het IJsselmeer en de Afsluitdijk

Ga je een dagje uit in Noord-Holland, ga dan eens naar Den Oever. Gelegen aan de Waddenzee, het IJsselmeer en de voet van de Afsluitdijk is dit een uniek gebied met veel natuur, vogels, zeehonden en natuurlijk de zee.

Camperplaats Den Oever

Dagjesmensen en passanten weten Den Oever altijd wel te vinden. Zo ligt het immers aan de Afsluitdijk, is er vlakbij de camperplaats, beginnen hier veel fietstochten en wandelroutes en is het een mooi stoppunt voor motorrijders.

Fietstochten en wandelingen

Wie met de fiets in Den Oever is, zal zeker ook een fietstocht over Wieringen maken. Via de vele boerenweggetjes en fietspaden fiets je hier tussen de vogels, schapen en langs de Waddenzee. En wie liever gaat wandelen kan hier natuurlijk net zo goed terecht!

Zeehonden op de Waddenzee spotten met een robbentocht

De Waddenzee staat natuurlijk vooral bekend om de zeehonden. Vanuit de haven bij Den Oever en op het Schor vlakbij ons visrestaurant is al regelmatig een zeehond te spotten. Maar wie er zeker van wil zijn om meer zeehonden te zien, gaat vanuit Den Oever mee op een robbentocht waarmee je met een boot vlakbij de zandbanken komt met veel zeehonden en vogels.


Vis in Den Oever

Vis speelt in Den Oever een centrale rol. Verse vis wordt hier dagelijks in de havens aangevoerd door de vissersboten. Den Oever is dan ook de grootste aanvoerhaven van garnalen in Europa en bij de visafslag wordt elke week heel veel verse vis uit de Noordzee aangeboden.

Den Oeverse garnalensoep

Het is dan ook geen wonder dat je bij Viscentre ’t Wad dagelijks de lekkerste verse visgerechten kunt kopen. En dat we hier ook een heerlijke zelfgemaakte Den Oeverse garnalensoep op het menu hebben staan. Wie een dagje uit is in Den Oever, eet natuurlijk ook vis. En dat kan in ons mooie visrestaurant met zowel genoeg plek binnen als buiten. Zodat je bij ons niet alleen van de vis kunt genieten, maar ook van alle bedrijvigheid die er constant te zien is in de haven van Den Oever.

Visrestaurant ’t Wad

Of je nu vaak in Den Oever bent of alleen tijdens een dagje uit; je bent meer dan welkom in ons visrestaurant. Viscentre ’t Wad is gelegen aan het Haventerrein 4 in Den Oever. We zijn op woensdag en donderdag geopend vanaf 11 uur tot 18.30 en van vrijdag tot en met zondag van 11:00 tot 19.00 uur.